• Jongbelegen kaas
  • Middelbelegen kaas
  • Oudbelegen Kaas
  • Tomaat & Olijf kaas
  • Peper & Paprika kaas
  • Kruidnagel kaas
  • Komijn kaas.
  • Fenegriek kaas
  • Sambal kaas
  • Truffel kaas

Kaas Soorten

Assortiment

Op onze boerderij maken wij onze eigen kaas voor handel en verkoop. In onze winkel kunt u daarom ook de lekkerste kazen proeven en kopen. Ons assortiment bestaat uit de normale Goudse kaas varianten zoals Jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oude en overjarige kaas. Maar wij hebben ook verscheidende varianten Goudse kruidenkaas. Doordat tijdens het maken van de kaas kruiden worden toegevoegd, trekt de specifieke kruidensmaak goed in de kaas. Hierdoor worden de traditionele goudse smaak en de aanvullende kruiden gemengd en wordt het een smakelijk geheel.


Kruidenkaasjes geven nieuwe mogelijkheden aan de kaas-cuisine. Als heerlijke toevoegingen aan kookgerechten om net die extra vollere of juist frissere smaak aan de maaltijd te geven. Of simpelweg gewoon nieuwe smaakjes om rond te delen op verjaardagen.


 

Originele Goudse kaasvarianten.

Jonge kaas
Zachte, romige kaas. Rijpingstijd tot ongeveer 8 weken (2 maanden).

Jong belegen kaas
Nogsteeds een zachte kaas maar met een vollere smaak. Rijpingstijd vanaf ongeveer 8 tot 16 weken (2 tot 4 maanden).

Belegen kaas
Een milde kaas met een goede balans tussen een zachte en romige kaas en een scherpe pikante kaas. Rijpingstijd vanaf ongeveer 16 tot 28 weken (4 tot 6 maanden)

Extra belegen kaas
Een milde kaas waarvan de smaak naar scherp en pikant nijgt. Rijpingstijd vanaf ongeveer 6 tot 10 maanden.

Oude kaas
Een scherpe en pikante kaas met een volle smaak. Rijpingstijd vanaf ongeveer 10 tot 18 maanden.

Overjarige brokkelkaas
Een scherpe en pikante kaas met een zeer sterke smaak. Rijpingstijd vanaf ongeveer 18 maanden en ouder.

Speciale Goudse kruidenkaasvarianten.
(in alle leeftijden te verkrijgen)

Komijnenkaas
Deze kaas bevat een toevoeging van komijnenzaad. Deze komijnenzaad zorgt voor een subtiele en frisse nootsmaak in de kaas. Naast gebruik in diverse gerechten ook lekker op brood of om gewoon los te eten.
Fenegriek kaas
Een heerlijke kaas met een volle walnotensmaak. Door gebruik van het smaakvervangende fenegriekkruid (of ‘grieks hooi’) krijgt deze kaas een volle walnotensmaak.
Paprika en ui kaas
Heerlijk kaasje met paprika, ui, mierikswortel en knoflook.
Tomaat, olijf en knoflook kaas
Met een Italiaanse kruidenmix van tomaat en olijf krijgt deze kaas een heerlijke Mediterraanse smaak. Door ook nog knoflook toe te voegen wordt de smaak versterkt en krijgt de kaas een extra lichte pittige smaak. Heerlijk om pasta’s mee aan te vullen of lekker om op een tosti te doen.
Paprika en peper kaas
Een scherpe mix van paprika en peper voor een pittige toevoeging.
Knoflook kaas
Haast niet van gewone kaas te onderscheiden, totdat je proeft. Met alleen een toevoeging van knoflook krijgt deze kaas een subtiele bijsmaak van knoflook.
Sambal kaas
Zoals de naam het al zegt word deze kaas van een mix van zeer scherpe pepers gemaakt. Door deze sambal toevoeging krijgt de kaas een pittige en scherpe smaak. Maar door de milde smaak van Goudse kaas is dit een heerlijke combinatie.
Kruidnagel kaas
Een sterke en volle kaas met een rijkelijke smaak van kruidnagel.
Truffel
Een zeer exclusieve kaas gemaakt van zwarte truffels. door de unieke smaak van truffels krijgt de kaas een rijke toevoeging waardoor de kaas  extra lekker wordt.

Translate »